Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Spelregels


U kunt een sociale huurwoning huren als uw inkomen passend is bij de huur.

Een sociale huurwoning is een woning met een netto huur tot en met € 710,68 (prijspeil 2018). Reageren op een sociale huurwoning is alleen mogelijk met een jaarinkomen tot maximaal € 36.798 (prijspeil 1 januari 2018). Het jaarinkomen is het toetsingsinkomen van uw huishouden, kinderen niet meegerekend.


Veel gestelde vragen

Hoe worden de woningen verdeeld?

Woningzoekenden die hebben gereageerd op een sociale huurwoning worden door de computer op volgorde gezet. Dit heet de selectie. De volgorde wordt bepaald op basis van de eventuele voorwaarden die bij de woning staan vermeld. Iedereen die voldoet aan de voorwaarden komt in aanmerking voor de woning. Vervolgens wordt de volgorde bepaald door het aantal opgebouwde punten. Wie de meeste punten heeft, komt bovenaan, na de woningzoekenden die met een passende voorrangsverklaring hebben gereageerd.

Het komt voor dat er geen voorwaarden zijn gesteld, maar dat de corporatie wel een voorkeur heeft. Dit betekent dat iedere woningzoekende kan reageren. Het systeem zet de woningzoekenden die aan de voorkeur voldoen in de eerste groep die aan bod komt, de daarop volgende groep als tweede, etc. Binnen elke groep vindt de selectie plaats op basis van voorrang en opgebouwde punten.
Voorbeeld: voorkeur voor 55+. Eerste groep: iedereen van 55 jaar en ouder. Tweede groep: 54-jarigen. Derde groep: 53-jarigen. Etc., tot uiteindelijk de 18-jarigen.

Uit welke gemeenten bestaat de regio Drechtsteden?
De regio Drechtsteden bestaat uit de volgende zes gemeenten:
  • Alblasserdam
  • Dordrecht
  • Hendrik-Ido-Ambacht
  • Papendrecht
  • Sliedrecht
  • Zwijndrecht
Kan ik met mijn registratie ook reageren op het woningaanbod van verhuurders die niet zijn aangesloten bij Woonkeus Drechtsteden?
Met uw registratie kunt u alléén reageren op het woningaanbod van Woonkeus Drechtsteden.
Hoe schrijf ik me in voor een seniorenwoning en wat zijn de voorwaarden?

In de regio Drechtsteden bestaat geen specifieke inschrijving voor senioren. Met de algemene inschrijving als woningzoekende kunt u reageren op de seniorenwoningen die Woonkeus Drechtsteden aanbiedt. Als u als hoofd- of medeaanvrager 55 jaar of ouder bent, komt u in aanmerking voor zo’n woning. Ook moet u voldoen aan de voorwaarden die in de woningadvertentie staan.

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.