Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Lotingwoningen


Lotingwoningen zijn woningen waarbij de volgorde tijdens de selectie willekeurig door het computersysteem wordt bepaald.

Hierbij wordt echter altijd ook gekeken naar het inkomen en de huishoudgrootte.

Om woningzoekenden met een bepekt aantal punten meer kans te geven op een woning wordt een deel van het woningaanbod aangeboden via loting. Dit maakt dat meer mensen gelijke kansen op een woning hebben.

U vindt lotingwoningen bij het Woningaanbod onder het kopje Loting. Als u bent ingelogd ziet u alleen lotingwoningen als die er zijn en voldoen aan uw inschrijfgegevens en woonwensen.

Iedere woningzoekende die bij Woonkeus Drechtsteden ingeschreven staat, mag op lotingwoningen reageren. U moet wel voldoen aan de voorwaarden die bij de aangeboden woning vermeld staan. 

Het reageren op lotingwoningen verloopt precies hetzelfde als het reageren op normale woningen. De volgorde wordt tijdens de selectie echter willekeurig door het computersysteem bepaald. Meetduur en verleende voorrang spelen geen rol bij lotingwoningen. Wel wordt bij sommige woningen voorrang gegeven aan woningzoekenden met een lager inkomen of de gewenste huishoudgrootte. Als dit het geval is, staat dit in de woningadvertentie vermeld.

Met urgentie kunt u wel reageren op woningen die worden verloot. Maar u krijgt geen voorrang, zoals bij het gewone systeem. De kans dat u met uw urgentie een woning krijgt toegewezen via loting is kleiner dan via het gewone systeem.

 

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.