Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Sociale huurwoning


Een sociale huurwoning is een huurwoning met een maximale netto huurprijs van € 720,42 per maand. De meeste sociale huurwoningen in de regio Drechtsteden zijn in bezit van woningcorporaties. De woningen worden aangeboden via deze website. 

Om erop te reageren heeft u een inschrijving bij Woonkeus Drechtstede nodig. Om sociale huurwoningen zo eerlijk mogelijk te verdelen hebben gemeenten en corporaties afspraken gemaakt en regels opgesteld. Deze afspraken en regels zijn vastgelegd in de Richtlijnen Uitvoering Woonruimteverdeling.

Het basisprincipe is dat degene met de meeste punten het eerst in aanmerking komt voor een woning. De regels voor de verdeling van sociale huurwoningen gelden in de hele regio Drechtsteden.

Let op! Per 1 januari 2019 is het maximale jaarinkomen (toetsingsinkomen van uw huishouden, kinderen niet meegerekend) waarmee u op een sociale huurwoning kunt reageren, vastgesteld op € 38.035.


Veel gestelde vragen

Hoe lang moet ik wachten op een sociale huurwoning?

De vraag naar sociale huurwoningen in de regio Drechtsteden is groot. De wachttijden verschillen per plaats, woningtype en buurt. Met een inschrijving kunt u, als u bent ingelogd, bij iedere woning zien wat uw slaagkans is. Dit geeft u een indicatie van de wachttijd voor een bepaald type woning of voor een bepaalde buurt.

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.