Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×

Welkom

Instructie documentupload

Uploaden verschilt per apparaat
Het is per apparaat en per besturingssysteem verschillend hoe uploaden werkt. Hierdoor is het niet mogelijk om precieze plaatjes te geven van elke mogelijke manier. 

A. Uploaden op een computer
Log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Ga naar Mijn gegevens -> Mijn documenten, rechts bovenin de pagina. U kunt per volwassene binnen uw inschrijving de documenten uploaden die u heeft gebruikt voor het bepalen van het inkomen. Elk document mag niet groter zijn dan 5MB.

Mijn documenten

Per volwassen persoon in de inschrijving is een tabblad beschikbaar waar u inkomensdocumenten kunt uploaden.


Aan de rechterkant kunt u een document opzoeken door op de knop 'Bladeren' te klikken. Selecteer vervolgens het gewenste bestand op de manier die u op uw computer gewend bent. Vaak is dit door erop te klikken of dubbelklikken. 
Bij Omschrijving kunt u invullen wat voor document u toevoegt, bijvoorbeeld inkomensverklaring of aanslag 2017. Als u niets invult, komt hier automatisch de naam van het bestand te staan.

Door op 'Document uploaden' te klikken, voegt u het geselecteerde document toe aan uw inschrijfgegevens. Als u meer dan één inkomensdocument heeft, selecteert u het nieuwe bestand en herhaalt u dit. Voor elke volwassen persoon in uw huishouden moet u een inkomensdocument toevoegen. In de tabbladen boven ziet u aan het groene vinkje of het rode kruis of er een document aan de inschrijfgegevens is toegevoegd.

 


B. Uploaden op een mobiele telefoon
Het is per telefoon en per besturingssysteem en versie verschillend hoe uploaden eruitziet en werkt. Hierdoor is het niet mogelijk om plaatjes te geven van elke mogelijke manier. De algemene werking is als volgt:

Ga na inloggen naar Mijn gegevens (het poppetje rechtsboven).Klik op het vervolgscherm op Mijn documenten.U kunt nu kiezen voor welke volwassene u de documenten wilt beheren. Voor elke volwassen persoon in uw huishouden moet u een inkomensdocument toevoegen. Elk document mag niet groter zijn dan 5MB. Per persoon ziet u aan het groene vinkje of het rode kruis of er een document aan de inschrijfgegevens is toegevoegd.

U kunt het document op uw telefoon zoeken door op de knop 'Bladeren' te klikken. U kunt dan zoeken in de documenten of afbeeldingen op uw telefoon. Selecteer vervolgens het gewenste bestand op de manier die u op uw telefoon gewend bent. Vaak is dit door erop te klikken. 

Bij Omschrijving kunt u invullen wat voor document u toevoegt, bijvoorbeeld inkomensverklaring of aanslag 2016. Als u niets invult, komt hier automatisch de naam van het bestand te staan.
Door op 'Document uploaden' te klikken, voegt u het geselecteerde document toe aan uw inschrijfgegevens. Als u meer dan één inkomensdocument heeft, selecteert u het nieuwe bestand en herhaalt u dit. Elk document mag niet groter zijn dan 5MB.
Doet u dit voor alle volwassen personen in uw huishouden. In de tabbladen boven ziet u aan het groene vinkje of het rode kruis of er een document aan de inschrijfgegevens is toegevoegd.U kunt ook een foto van uw papieren document maken met uw telefoon en deze uploaden. Hiervoor moet u inloggen op de website van WoningNet via uw telefoon.  Ga vervolgens via Mijn gegevens en Mijn documenten naar de Document Uploadmodule. Via 'Bladeren' in de uploadmodule kunt u de juiste foto in uw fotoalbum/afbeeldingen selecteren. Klik of dubbelklik op de juiste foto om het document toe te voegen aan uw inschrijfgegevens.  

Maak eventueel uw burgerservicenummer (BSN) onleesbaar. U kunt hiervoor bijvoorbeeld gebruik maken van de KopieID-app van de Rijksoverheid.

C. Documenten inzien of verwijderen
Bij een toegevoegd document staan twee icoontjes. Met het linker icoontje (het kruisje) kunt u het bestand weer uit uw inschrijfgegevens verwijderen. U ziet dan een bevestigingsscherm.Met het rechter icoontje (met het pijltje) kunt u het document downloaden om te zien of u het gewenste document heeft toegevoegd.Het verschilt per apparaat hoe het document vervolgens wordt getoond en of deze meteen opent. Vaak ziet u het document bij de downloads op uw computer of telefoon en moet u het bestand van daaruit aanklikken of er op dubbelklikken om het echt te kunnen openen.

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.