Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Voor een sociale huurwoning


Inschrijven

U heeft een inschrijving bij Woonkeus nodig als u wilt reageren op sociale huurwoningen. 


Inschrijven kan via deze website, of met een inschrijfformulier.

Voor het inschrijven moet u aan voorwaarden voldoen. Ook geldt er een een maximale inkomensgrens om in aanmerking te kunnen komen voor een sociale huurwoning. Als u zich inschrijft krijgt u direct een registratienummer waarmee u kunt reageren op een woning. Het registratienummer maakt Woonkeus Drechtsteden voor u aan, het wachtwoord mag u zelf bedenken. Na inschrijving ontvangt u een bevestigingsmail van Woonkeus met uw registratienummer.

Een inschrijving bij Woonkeus Drechtsteden kost € 31,70 (prijspeil 2018). Als u ingeschreven wilt blijven staan betaalt u jaarlijks € 20 verlengingskosten. U kunt uw inschrijfkosten betalen door bij uw inschrijving een doorlopende machtiging af te geven. Woonkeus Drechtsteden  incasseert de inschrijfkosten ongeveer vijf werkdagen na de inschrijving. 
Als het Woonkeus Drechtsteden niet lukt om via uw machtiging de inschrijfkosten te incasseren, ontvangt u een verzoek om op een ander manier te betalen. Deze herinnering is verhoogd met € 3,30 administratiekosten.

Uw inschrijving vervalt zodra u een sociale huurwoning accepteert van één van de woningcorporaties of andere verhuurders via Woonkeus Drechtsteden. 

Na het ondertekenen van het huurcontract ontvangt u de mogelijkheid tot een herinschrijving met behoud van uw oude inschrijfduur. Deze inschrijving wordt automatisch voor u aangemaakt. U ontvangt hiervan een email met het verzoek om de inschrijfkosten a  € 31,70 (prijspeil 2018) te betalen.  Uw woonduur komt uiteraard te vervallen. U bent vrij om van deze dienst gebruik te maken. Doet u dit niet, dan vervallen uw punten. 

Uw inschrijving vervalt ook als u de inschrijfkosten en/of verlengingskosten niet betaalt.

 

 


Veel gestelde vragen

Wat zijn de voorwaarden om me in te schrijven?
  • U bent minimaal 18 jaar oud. 
  • U beschikt over de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsstatus.
  • U mag maar één keer ingeschreven staan als hoofdaanvrager bij Woonkeus en één  keer als mede aanvrager.
  • U verlengt uw inschrijving jaarlijks.
Een inschrijving is persoonsgebonden en dus niet overdraagbaar op iemand anders.
Wat kost een inschrijving en hoe betaal ik?

Een inschrijving bij Woonkeus kost eenmalig € 31,70 inschrijfkosten en vervolgens jaarlijks € 20,00 verlengingskosten (prijspeil 2018).

U betaalt via iDEAL of door een machtiging af te geven. Dit is een doorlopende machtiging voor zowel de inschrijfkosten als de jaarlijkse verlengingskosten.
Als het Woonkeus niet lukt om via uw machtiging de inschrijfkosten te incasseren, ontvangt u een verzoek om op een andere manier te betalen. Deze herinnering is verhoogd met 3,30 administratiekosten. U dient dan zelf het bedrag over te maken. Het jaar daarop kunt u voor de betaling van de verlengingskosten alsnog een machtiging afgeven. U krijgt daarover automatisch bericht 28 dagen voor de vervaldatum.

 

U bent zelf verantwoordelijk voor de betaling van de inschrijfkosten en de verlengingskosten. Ook als u het automatische bericht niet heeft ontvangen.
Het lukt niet om me bij Woonkeus in te schrijven via de website.

Als een inschrijving niet lukt, kan dit verschillende redenen hebben:

  • heeft u een tweelingbroer of -zus die al staat ingeschreven? Dan kunt u zich alleen inschrijven via een inschrijfformulier. U kunt dit aanvragen via het contactformulier of telefonisch;
  • er is een andere persoon die dezelfde achternaam én dezelfde geboortedatum heeft? Dan kunt zich alleen inschrijven via een inschrijfformulier. U kunt dit aanvragen via het contactformulier of telefonisch;
  • Staat u al ingeschreven bij Woonkeus? Vraag uw inschrijfgegevens op via het contactformulier
Ik heb nu een jaarinkomen hoger dan € 36.798, is inschrijving bij Woonkeus zinvol?
In de regio Drechtsteden kunnen uitzonderingen gelden. Sommige woningen worden aangeboden voor middeninkomens. Dit staat aangegeven in de advertentie.

Overweegt u zich bij Woonkeus in te schrijven, dan is het belangrijk dat u zelf de afweging maakt of dit voor u zinvol is.

Het is natuurlijk ook mogelijk dat u al ingeschreven staat en dat uw inkomen hoger is dan € 36.798 ( prijspeil 2018 ). Misschien verwacht u dat uw inkomen gaat dalen en dat u over een tijdje wel in aanmerking komt voor een sociale huurwoning. Daarnaast kan er in uw leven van alles veranderen, waardoor u ineens wel aangewezen bent op een sociale huurwoning. Door ingeschreven te staan, bouwt u inschrijfpunten op en verhoogt u dus uw kans op een woning. Denk dus goed na voordat u zich uitschrijft bij Woonkeus.

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.